22. HERCEGOVAČKO SILO – Tradicionalno druženje s humanom notom | Slavonski.hr

22. HERCEGOVAČKO SILO – Tradicionalno druženje s humanom notom

Datum objave: 08. 4. 2018. | Kategorija: Susreti

n1

POŽEGA –  Hercegovačka zavičajna udruga “Herceg Stjepan” Požega organizirala je  tradicionalno, 22. Hercegovačko silo koje je okupilo brojne Hercegovce s područja Požeštine ali i  brojne goste iz drugih hrvatskih gradova te Bosne i Hercegovine.

Požeško-slavonske Hercegovci i njihovi gosti okupili su se u dvorani Sara u Babinom viru, a svoje tradicionalno druženje iskoristili su i za humanitarno djelovanje.”Hvala svima što ste došli. Prodajom tombole bit će donirano 10.000 kuna Dječjem odjelu Opće županijske bolnice u Požegi, kako bi osim zabave napravili i humanu stvar,“rekao je  predsjednik udruge “Herceg Stjepan” Vlado Boban.

40597051294_1a92a3ff69_b

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, a  na druženju su bila i brojna poznata lica iz društvenog i gospodarskog života Hrvatske među kojima i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je najavljenom iznosu donacije odlučio iz proračuna dodati još 10.000 kuna. Uz bogat glazbeni program i gastro ponudu oslonjenu na tradicijska jela starog kraja, priređeno je i kušanje brojnih vina požeških vinara te drevna igra “šijavica”.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn