19.RAZIGRANE GRIVE – Priča iz Trnjanskih Kuta koja čuva konjogojsku tradiciju | Slavonski.hr

19.RAZIGRANE GRIVE – Priča iz Trnjanskih Kuta koja čuva konjogojsku tradiciju

Datum objave: 10. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

KONJI

TRNJANSKI KUTI – U organizaciji Konjogojske udruge Slavonija u Trnjanskim Kutima u općini Oprisavci, 13.svibnja oživjet će tradicija, podsjećajući  još jednom na ljepotu i blago konja, potvrđujući istovremeno i neka nova bolja vremena za konjogojstvo. Sve je spremno za 19. Razigrane grive.

Konji su, oduvijek, najljepši i najprepoznatljiviji simbol Slavonije, njenog bogatstva i slobode, širine i plodnosti, bećarluka i marljivosti.Toga, čini se, postaju svjesne i mlade generacije, što potvrđuje i sve veći broj novoosnovanih konjogojskih udruga, kao i nekolicina „dobrano“ uhodanih događaja. Jedna od njih su Razigrane grive, turističko kulturno tradicijska priča koju već 18 godina organizira Konjgojska udruga Slavonija iz Trnjanskih Kuta, Općina Oprisavci. Manifestacija je to koja slavi konja, njegovu gizdavost i spretnost, brzinu i „šminku“, događaj koji okuplja uzgajivače i zaljubljenike u konje iz Brodsko posavske ali i susjednih slavonskih županija.

Bit će tako i ove godine, na 19.izdanju Razigrane grive koja će, kao i ranijih godina, prije nego li stručni ocjenjivački sud izabere i nagradi najljepšu, posjetiteljima ponuditi svečanu povorku svatovskih zaprega kroz naselje, a onda i utakmicu preciznosti i brzine te natjecanje u tekličkom jahanju. Konji i njihovi vlasnici, u svoj svojoj gizdavosti čekaju vas u nedjelju, 13.svibnja na nogometnom igralištu u Trnjanskim Kutima.

TEKST: S. T.      FOTO: YouTube

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn