19 GODINA ENTUZIJAZMA, DRUŽENJA I EDUKACIJA – Novogradiški oldtimeri proslavili rođendan | Slavonski.hr

19 GODINA ENTUZIJAZMA, DRUŽENJA I EDUKACIJA – Novogradiški oldtimeri proslavili rođendan

Datum objave: 17. 4. 2018. | Kategorija: Susreti

otk

NOVA GRADIŠKA – Članovi jedinog novogradiškog old timer kluba, ekipa zanesenjaka i entuzijasta koji su pokrenuli i sjajnu priču o Muzeju prometa i tehnike, ovih su dana, proslavljajući, istovremeno i prvih 19 godina kluba, u društvu prijatelja i suradnika, održali svečanu izvještajnu godišnju skupštinu.

Kada su se, okupljeni zajedničkim interesom, prije skoro dva desetljeća udružili u klub, članovi „Classica 99“ ,još uvijek jedinog novogradiškog old timer kluba, nisu imali pojma kako će njihova strast, vrlo brzo postati i jedinstvena gradska turistička i edukativna priča. 19 godina kasnije, ljubav članova kluba prema starodobnim vozilima, rezultirala je, najprije Međunarodnim old timer susretom u srpnju, a onda, uz nekolicinu uspješno organiziranih izložbi i susreta zaljubljenika u stare bicikle, prije koju godinu, i otvaranjem jedinstvenog Muzeja prometa i tehnike. Koje su sve aktivnosti iza njih, ali i što sve pripremaju do kraja godine, ekipa kluba analizirala je na izvještajnoj godišnjoj skupštini, kojom su, u društvu gostiju-članova OTK Kurbla iz Garešnice, Peti kotač iz Našica i Velikaš iz Velika, prijatelja vatrogasaca iz Štivice i Rešetara, proslavili i 19. rođendan.

otk1 otk2

Jer, kako su, podnoseći izvješća o radu, istaknuli predsjednik Krešimir Knežević i klupski tajnik, Eugen Prpić, protekla je godina bila iznimno uspješna, pa ima i razloga za feštu. Osim toga, sve je spremno i za ovogodišnje, tradicionalne manifestacije Classica-14.izložbu oldtimer vozila i stare tehnike planiranu za 14.svibnja, 18 .međunarodni susret starodobnih vozila 7.srpnja, a onda i već 10.po redu susret ljubitelja starih bicikala, planiran za rujan. Niz aktivnosti novogradiški oldtimeri planiraju do kraja godine i u Muzeju prometa i tehnike, jedinstvenoj bogatoj zbirci iz prošlosti grada, smještenoj u zgradi bivšeg „Remonta“. Riječ je o dugogodišnjem projektu , svojevrsnoj klupskoj „bebi“ mjestu koje, iz dana u dan, postaje sve zanimljivije Novogradiščanima, ali i gostima grada.

Kako je i red, uz podnesena radna izvješća, članovi“Classica“ na godišnjoj su skupštini nagradili i one najprepoznatljivije među sobom- Željka Despota, za najviše gostovanja i prijeđenih kilometara, Linartu Mandušića i Miru Kašljevića za aktivan rad, te posthumno-Šimuna Đolana, a priznanjima su se okitili i vlasnici novih vozila u klubu- dr.Ivan Bagarić s motociklom BMW R 25, Marko Peša, ponosni vlasnik Opel kadeta, Marijan Pavić, vozač Jawe 175, Jura Tokić i njegov Mercedes 123, te Zdravko Tusić s Tomos mopedom.

TEKST: S.T. FOTO: Nova Gradiška.eu

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn