18.ORIOVAČKE ŽETVENE SVEČANOSTI – Manifestacija koja je prepoznatljiva izvan granica Slavonije | Slavonski.hr

18.ORIOVAČKE ŽETVENE SVEČANOSTI – Manifestacija koja je prepoznatljiva izvan granica Slavonije

Datum objave: 25. 6. 2018. | Kategorija: Susreti

nas

ORIOVAC – U Oriovcu su u nedjelju 24. lipnja održane osamnaeste po redu Žetvene svečanosti na kojima su Oriovčani pokazali kako čuvaju tradiciju i običaje, zajedno sa sedam gostujućih folklornih skupina s područja Slavonije, Bosanske posavine i Moslavine.

Brojni posjetitelji imali su priliku uživati u bogatstvu i raskoši narodnih nošnji, prezentaciji tradicijskih običaja vezanih za žetvu, dodolama narodnom običaju prizivanja kiše u izvedbi nuštarskog KUD-a ili uređenim svatovskim zapregama. Slavonijo dok ti ime traje čuvat ćemo tvoje običaje – poručili su svojim nastupom najmlađi tamburaši KUD-a Luka Ilić Oriovčanin, ali i domaćini manifestacije.

m1 m2

Predsjednica KUD-a domaćina Željka Čorak i načelnik općine Oriovac Antun Pavetić nisu skrivali zadovoljstvo organizacijom i sadržajem oriovačke manifestacije koja je postala prepoznatljiva izvan granica Slavonije, a što je najvažnije manifestacije koju je pratilo mnoštvo djece u roditeljskom naručju. Načelnik je kazao kao je to jedini put za čuvanje tradicije, ali i put za očuvanje mladih obitelji u Oriovcu i Slavoniji.  U ime župana Brodsko-posavske županije nazočne je pozdravila Klara Šćuka.Ugodna večer i tamburaška glazba zadržala je mnoge u oriovačkom parku, dugo nakon završetka službenog dijela manifestacije.

TEKST: S. P.       FOTO: HSS

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn