18.MEĐUNARODNI OLD TIMER SUSRET – Priča o povijesti, prometu i turizmu | Slavonski.hr

18.MEĐUNARODNI OLD TIMER SUSRET – Priča o povijesti, prometu i turizmu

Datum objave: 10. 7. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

NOVA GRADIŠKA –  110 najjačih entuzijasta i zaljubljenika u stara vozila pristiglih iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, u domaćinstvu Old timer kluba „Classic 99“ okupilo se proteklog vikenda u Novoj Gradiški na tradicionalnom 18. međunarodnom susretu.

Zaljubljenici u stara vozila, njih ukupno 110 pristiglih iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, protekli se vikend, unatoč jutarnjoj kiši i ne baš dobrim dnevnim meteorološkim najavama, okupilo u Novoj Gradiški. Razlog? 18.Međunarodni old timer susret u organizaciji jedinog novogradiškog old timer kluba-Classic 99, „manifestacija“ o čijem značaju dovoljno govori i podatak kako je uvršten u nacionalni godišnji itinerer rally-a. Riječ je, osim toga, i o susretu o kojem sudionici uglavnom govore u superlativima, jer, uz priliku za guštanje u vožnji pitoresknim slavonskim krajolicima, s novogradiškog se old timer „relija“ odlazi punih trbuha, sit i napit, sa sjajnim uspomenama i novim prijateljstvima.

„ Bit će tako, siguran sam i ove godine, jer, kao dobri domaćini, i ovaj smo se puta potrudili osmisliti kvalitetan i sadržajan dan i zanimljivu trasu. U Cerničkoj Šagovini posjetili smo milin na Snaš potoku star dvije stotine godina koji još uvijek melje žito, bolnicu Sveti Rafael na Strmcu, a onda, zahvaljujući gostoprimstvu i domaćinstvu Općine i načelnika, Vitomira Žakića i biblijsko arheološku zbirku u Franjevačkom samostanu i crkvu Svetog Linarte u Cerniku. A potom, večera, druženje, darivanje i dodjela priznanja, a onda i zajednički dogovor na koji ćemo susret i gdje slijedeći vikend, jer, svi smo mi ,odavno, ekipa koja dijeli strast, prijateljstvo, pa čak i kumstva.“, upoznao je glavni domaćin susreta, dugogodišnji predsjednik i jedan od inicijatora novogradiške old timer priče, Krešimir Knežević.

OTK5 OTK

Manifestacija koja već skoro dva desetljeća prve subote u mjesecu srpnju okuplja zaljubljenike u stara vozila, sjajna je promocija Nove Gradiške i Slavonije, što je, pozdravljajući goste u Muzeju prometa i tehnike, potvrdio i gradonačelnik Vinko Grgić „ I međunarodni reli i ovaj jedinstveni muzej kakav imaju samo veliki gradovi, rezultat su rada članova OTK Classic, ekipe kojoj moramo zahvaliti na upornosti i kontinuitetu djelovanja u promociji grada i njegove tehničke baštine. Riječ je o turističkoj, povijesnoj, prometnoj, zabavnoj i edukativnoj manifestaciji koja okuplja i koju prepoznaje sve veći broj posjetitelja, što potvrđuju i brojne registracije izvan našeg kraja, cijele hrvatske i susjednih prijateljskih zemalja. I to je potvrda da postajemo grad, da smo otvoreni za sve dobronamjerne ljude.“, istaknuo je „otvarajući“ susrete, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić.

S godinama i kilometrima u točkovima, paženi i maženi, pomno uglancani za put i prateću izložbu, jer valja se i pokazati, u jedinstvenoj karavani vozila najstariji motocikl bio je onaj ratni, DKW iz 1942.godine, vlasnika Eugena Prpića iz Nove Gradiške, a najstariji automobil-Fiat iz 1952., Ivana Pekare iz Kutine.


TEKST: S.Tarbuk    FOTO: OTK Facebook

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn