17. POŽEŠKI PLESOKAZ – Trodnevni festival otvoren suvremenim plesom i klasičnim baletom | Slavonski.hr

17. POŽEŠKI PLESOKAZ – Trodnevni festival otvoren suvremenim plesom i klasičnim baletom

Datum objave: 02. 3. 2018. | Kategorija: Kultura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – U sklopu međunarodnog festivala plesa, kultnog Požeškog plesokaza koji se u svom 17. izdanju, zbog velikog broja prijavljenih plesača, održava u tri festivalske večeri od 2. do 4. ožujka, večeras je prikazana ljepota suvremenog plesa i klasičnog baleta. Prva je to večer ovogodišnjeg Plesokaza koji je ove godine, u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar okupio više od 500 plesača iz 46 plesnih grupa, studija i škola iz 29 gradova Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije i BiH.

Impresivna je lista onih koji su se, unatoč ledu i snijegu, odlučili doći i sudjelovati na tradicionalnoj plesnoj manifestaciji koja promovira sve plesne žanrove i slavi ljepotu pokreta.”Kroz proteklih 17. godina ova manifestacija postala je važan dio kulturne i turističke ponude ne samo Požege, već i Požeško-slavonske županije pa i cijele Slavonije. S projektom obilježavanja međunarodnog dana plesa i projektom “Svi na plesnu predstavu”, Požeški plesokaz je kontinuiranim, sve kvalitetnijim programima opravdao svoje postojanje i značaj. Požega je ovaj vikend doista plesno središte ne samo Hrvatske već i čitave regije,” naglasila je Ilijana Lončar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potporu Plesokazu daju Ministarstvo kulture, Požeško-slavonska županija i Grad Požega čiji je prvi čovjek, gradonačelnik Darko Puljašić prigodnim riječima uputio dobrodošlicu plesačima.”Hvala Ilijani i svima koji ste došli što na ovako prekrasan način otvaramo mjesec u kojem slavimo Dan grada Požege, grada koji ove godine slavi 790 godina. Pozivam vas da ovih nekoliko dana uživate u ovom najljepšem gradu i želim vam puno uspjeha u vašim umjetničkim nastojanjima,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prvu večer suvremenog plesa i klasičnog baleta svojim plesnim umijećem ispunili su plesači UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Umjetnička škola Poreč, udruga za klasični balet Vindija Varaždin, Plesna sekcija Cvjetići glazbe Pleternica, Pinokio klub za djecu Zagreb, Studio povijesnog plesa Divertimento Zagreb, UDT Gombalište Zagreb, Plesni studio Dolce Pakrac, Kulturno umjetnički centar Virovitica, Plesni studio Marine Mihelčić Požega, Studio 23 Karlovac, Plesni studio Vindi Varaždin, Škola suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb te Balet pučkog otvorenog učilišta Kutina čiji je Pas de deux iz baleta Orašar zatvorio prvu večer Plesokaza.

I druga večer, 3. ožujka, posvećena je suvremenom plesu i klasičnom baletu, a s početkom u 19,00 sati na sceni Gradskog kazališta Požega predstavit će se 17 novih plesnih skupina i ansambala.

TEKST: Sanja Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn