16. OBLJETNICA ZAPOVJEDNIŠTVA ZA POTPORU – Dan otvorenih vrata Središta za obuku i doktrinu logistike Požega | Slavonski.hr

16. OBLJETNICA ZAPOVJEDNIŠTVA ZA POTPORU – Dan otvorenih vrata Središta za obuku i doktrinu logistike Požega

Datum objave: 03. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Povodom obilježavanja 16. obljetnice Zapovjedništva za potporu, u Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega danas je pripremljen Dan otvorenih vrata na Logističkom vježbalištu „Glavica”. Učenicima osnovnih i srednjih škola te zainteresiranim građanima predstavljeno je naoružanje, vozila i oprema koja se koristi za obuku u Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega.

Zapovjedništvo za potporu ustrojbena je cjelina Hrvatske vojske koja je zadužena za logističku i zdravstvenu potporu u svim misijama i unutar Republike Hrvatske. “Mi smo konkretno zaduženi za osposobljavanje kadrova u području logistike – intendantske službe, uspostava kampa, održavanje motornih sredstava i naoružanja te prijevoza i zdravstvene službe. Pri tom moram istaknuti da obučavamo laike za pružanje zdravstvene potpore u borbenim situacijama, odnosno obučavamo borbene bolničare, a vrlo smo aktivni i na međunarodnom planu,” pojasnio je zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević.

mato

Na Logističkom vježbalištu Glavica, uz opremu i naoružanje održane su demonstracije spašavanja ljudstva i izvlačenja vozila, a posjetiteljima je pružena i mogućnost vožnje u vozilima MRAP MaxxPro, Iveco, HMMWV i M-ATV kroz poligon sigurne i terenske vožnje.Sve detalje o izloženom zainteresiranima su predstavile stručne vojne osobe.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn