16. MTB UTRKA PAPUK – "Uspon do vrha" okupio 60 natjecatelja | Slavonski.hr

16. MTB UTRKA PAPUK – “Uspon do vrha” okupio 60 natjecatelja

Datum objave: 08. 5. 2018. | Kategorija: Sport

prozivka

VELIKA –  U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Požega i Javne ustanove Parka prirode Papuk,  ponovo je održana jedna od najdugovječnijih MTB utrka u Slavoniji, 16. MTB utrka Papuk. Zadnje 4 godine utrka se vozi u svom sadašnjem formatu, kao 16 km dugačak uphill (utrka s konstantnim usponom) od zgrade Parka prirode u Velikoj do cilja na ulazu u vojnu bazu na Papuku.

Većina trase ide makadamskom cestom, prosječni uspon je 4%, a visinska razlika između starta i cilja 680 metara. Nažalost, zbog vojne baze nije se moguće popeti na sam vrh planine (953 metra nadmorske visine), ali to ništa ne umanjuje dojam i težinu uspona (cilj utrke je 10-ak metara niži od samog vrha).

Utrka je ujedno predstavljala 3. kolo ovogodišnje Giant Slavonske brdsko biciklističke lige. Osim „uobičajenih sumnjivaca“ iz klubova članova Slavonske biciklističke udruge, koja organizira Ligu (BBK Požega, BK Osijek2010, BK Maraton Team Donji Miholjac, BK Bor Virovitica, BK Slatina, BK Festung Slavonski Brod, BK Našice i BK Lood Orahovica), nastupili su i natjecatelji iz Zagreba te gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Crne Gore. Ukupno je na startu bilo 60 natjecatelja.

napor

Najveća borba vođena je u najjačoj elite kategoriji, u kojoj je Crnogorac iz Pljevlja XC Teama, Goran Carević, iznenadio domaćeg favorita i jednog od najboljih hrvatskih brdskih biciklista, Mateja Skuzina. Većinu staze vozili su zajedno, da bi se u finišu Carević odvojio i na strmom završnom dijelu uspona ostvario uvjerljivu pobjedu. Skuzin, kojem ove godine Giant SBBL služi kao dobra priprema za utrke XCO Kupa, u tjednu prije utrke imao je niz vrlo napornih treninga, ali to nikako ne umanjuje odličnu vožnju i zasluženu pobjedu Carevića. Treće mjesto u kategoriji elite osvojio je Saša Jeftinić iz BGK Tuškanac, koji trenutno vodi u ukupnom poretku Lige.

zena

Od ostalih kategorija treba izdvojiti odličnu vožnju Paule Vrdoljak (Škola biciklizma Zagreb), koja je u svom debitantskom nastupu u Giant SBBL ostvarila vrlo uvjerljivu pobjedu u kategoriji žene, a domaći vozač Krešimir Pavičić relativno je lagano pobijedio u kategoriji veteran C (biciklisti od 50 do 59 godina starosti).

zena 2

BBK Požega je na utrci nastupio s 9 biciklista koji su ostvarili sljedeće rezultate: Krešimir Pavičić (kategorija veteran C) – 1. mjesto; Matej Skuzin (elite) – 2. mjesto; Nino Pavičić (junior) – 2. mjesto; Goran Pavić (veteran B) – 2. mjesto; Marijana Leko (žene) – 3. mjesto; Mihael Rukavina (veteran B) – 7. mjesto; Nikolina Brekalo (žene) – 7. mjesto; Milan Vidić (veteran A) – 10 mjesto i Petar Gerstman (veteran B) – 11. mjesto.

TEKST I FOTO: BBK  Požega

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn