12. ZIMSKA PRODUKCIJA "PLEŠI, VOLI, ŽIVI" – U središtu pozornosti je uvijek dijete – umjetnik | Slavonski.hr

12. ZIMSKA PRODUKCIJA “PLEŠI, VOLI, ŽIVI” – U središtu pozornosti je uvijek dijete – umjetnik

Datum objave: 27. 1. 2018. | Kategorija: Kultura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Pred prepunim gledalištem u gradskom kazalištu Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar predstavila je 12. zimsku produkciju pod nazivom “Pleši, voli, živi”. Ljubav prema lijepom pokretu i život ispunjen plesom pokazalo je 130 plesača u dobi od 3- 18 godina kroz 15 koreografija. Reprizne izvedbe su sutra, 28. siječnja i to u dva termina – od 11,00 i 18,00 sati.

I ovogodišnju zimsku produkciju kao i prethodne godine, oblikovali su upravo mali plesači svojim prijedlozima, maštom i željama jer kod vrsne pedagoginje i koreografkinje Ilijane, osnovna tema je uvijek dijete – umjetnik. Plesni kreativci pod njenim stručnim vodstvom izveli su devet grupnih te šest solo izvedbi koje su bile otplesane na Hrvatskom natjecanju “Mia Čorak Slavenska” a izvode ih Petar Galović, Luka Višaticki, Marta Matošević, Hana Krpan, Anamarija Jakoubek i Laura Lončar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koreografije “Žabice i žapci”, “Čudesno drvo”, “Bebe”, “Hello Kitty”, “Loop”, “Kao duga”, “Tijelo kao plastelin”, “Loš, dobar, slobodan”, “In continuo”, “Od Klasike do…”, “Voodoo”, “Double Trouble”, “Nešto u meni” i “Metamorfoza” oduševile su požešku publiku, ali i požeškog gradonačelnika Darka Puljašića koji je malim umjetnicima zahvalio na izvrsnom kulturnom događaju.

Izvrsnost Ilijaninog rada potvrđuje i činjenica da prikazani program u svojim segmentnim dijelovima već ima dogovorena gostovanja, pa su tako s određenim koreografijama pozvani sredinom veljače u Slavonski Brod otvoriti Dane plesa posvećene Mii Čorak Slavenskoj, a nastupit će i na slavonskobrodskoj manifestaciji “Radost pokreta”.

TEKST: Sanja Pok         FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn