12. KUP UGOSTITELJA SVETI GRGUR 2017 – Prezentacija vrhunske ugostiteljske usluge budućih konobara i kuhara | Slavonski.hr

12. KUP UGOSTITELJA SVETI GRGUR 2017 – Prezentacija vrhunske ugostiteljske usluge budućih konobara i kuhara

Datum objave: 03. 3. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

3

POŽEGA – U organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika te Obrtničke škole Požega, održan je 12. Kup ugostitelja Sv. Grgur 2017. Ovogodišnje izdanje manifestacije okupilo je 40 natjecatelja iz šest strukovnih škola iz Županje, Osijeka, Đakova, Virovitice, Zagreba i Požege, koji su pokazali stečene vještine u prigotovljavanju jela i spravljanju barskih mješavina, te poznavanju vinske kulture.

Kup ugostitelja krenuo je prije 12 godina s ciljem promoviranja znanja i vještina specifičnih ugostiteljskoj struci, posebice u segmentu prigotovljavanja hrane i pića pred gostom. “To nije uobičajena ugostiteljska usluga, osim u hotelima i restoranima visokih kategorija. Stoga smo htjeli ta znanja i vještine prošiti i u bazi, u školama. Za razliku od klasičnog pripremanja, ovdje je potrebna publika, javni nastup koji zahtijeva sigurnost i samopouzdanje, a ono što smo uvježbali u našim školskim prostorima, mogli smo prezentirati samo na ovakvim natjecanjima,” naglasila je ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder.

Uz korištenje vrhunskih namirnica i vina požeškoslavonskih proizvođača i vinara, svoje vještine učenici su pokazali u sedam kategorija – flambiranje slanih jela, flambiranju slatkih jela, pripremanju kratkih mješavina u barskoj čaši, pripremanju dugih mješavina u ručnom mješaču, pripremanju bezalkoholnih mješavina u električnom mješaču, pripremanju barskih mješavina slobodnim stilom te sljubljivanju vina uz  flambirana jela.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn