11.SAJAM CVIJEĆA"FLORAFEST" U SLAVONSKOM BRODU – U čast Danu Grada, brodska Tvrđava "obučena" u cvijeće | Slavonski.hr

11.SAJAM CVIJEĆA”FLORAFEST” U SLAVONSKOM BRODU – U čast Danu Grada, brodska Tvrđava „obučena“ u cvijeće

Datum objave: 13. 5. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

nasovna

SLAVONSKI BROD – Iako više nije, kao u viktorijansko doba, sredstvo komunikacije, niti, kao u 19. stoljeću-dio opće naobrazbe, jezikom cvijeća, možete reći sve što poželite i ukrasiti svijet po vlastitoj mjeri. Potvrdio je to i 11.slavonskobrodski Sajam cvijeća „Florafest“, tradicionalni sadržaj organiziran uz Dan grada u brodskoj Tvrđavi.

U susret Danu Grada Slavonskog Broda i blagdanu Svetog Ivana Nepomuka, 16. svibnja, gradski povijesno-turistički biser, prostor brodske Tvrđave, još je jednom, uz 11. Florafest, obučen u cvijeće. Pobrinuli su se za to, estetski i hortikulturalno, djelatnici Našičkog parka d.o.o., Flore vtc iz Virovitice, Komunalnog Brčko, Spektar Agrara d.o.o. iz Garčina, slavonskobrodskog TD Komunalca d.o.o., Komunalije d.o.o. iz Iloka, kao i učenici Srednje škole Matija Antun Relković, Slavonski Brod i članovi Ekološkog udruženja Dar prirode iz Brčkog.

Ohrabreni uspjehom prošlogodišnjih sajmova, organizatori su i ove godine, u velikom natkrivenom šatoru površine 1400 kvadrata, stručnjacima i laicima, floristima i hobistima, ponudili priliku da u dva dana trajanja sajma, uživaju u iznimno bogatoj ponudi izlagača, vide i kupe cvijeće svih poznatih boja, mirisa i oblika, ali i presadnice povrća te prateću opremu za vrtlarstvo i hobi. Tu je i izložba rezanog cvijeća na slobodnu temu, raznolik prateći kulturno zabavni program, vrtuljak za najmlađe, a onda, u nedjelju, 13.svibnja od 14 sati, i sasvim posebna radionica poznate vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić na temu „No-dig vrtlarstvo“. Ukoliko niste stigli prvoga dana, 11.Florafest vas čeka i 13.svibnja od 10 do 19 sati u prostoru slavonskobrodske Tvrđave.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn