11.SAJAM ANTIKVITETA U POŽEGI – Izlagači, kolekcionari i ljubitelji starina okupit će se u Pješačkoj zoni 30. lipnja | Slavonski.hr

11.SAJAM ANTIKVITETA U POŽEGI – Izlagači, kolekcionari i ljubitelji starina okupit će se u Pješačkoj zoni 30. lipnja

Datum objave: 28. 6. 2018. | Kategorija: Susreti

11 sajam antikviteta

POŽEGA – U organizaciji  Udruge za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Požege, u subotu 30. lipnja od 8,00 sati u pješačkoj zoni u Požegi održat će se  11. Sajam antikviteta.

Ova manifestacije, koja iz godine u godinu okuplja veliki broj izlagača, kolekcionara i ljubitelja starija, ima za cilj povratak tradicije sajmovanja u Požegi, ali i obogaćivanje kulturne i turističke ponude grada. Gradovi poput Zagreba i Osijeka, gdje se tradicija sajmova antikviteta bilježi niz godina, pa do Splita, Rijeke, Poreča, Siska, Velike Gorice, Samobora i mnogih drugih sajmove antikviteta na svojim mapama imaju i kao svojevrsne turističke atrakcije, a takvi primjeri dobre prakse nadahnuće su i za požeški sajam.

DSC000264

Na području Požege djeluje nekoliko klubova, od filatelista, numizmatičara, oldtimera, do ostalih udruga koji se bave izradom rukotvorina, suvenira, ručnih radova, koji također imaju mogućnost za svoje predstavljanje. Sajam antikviteta održava se istovremeno s degustacijom kulena 38. Kulenijade Požega 2018, a u zabavnom dijelu programa nastupit će KUD Zlatna dolina i City band.

TEKST: S. P.     FOTO: S. P.

 

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn